Skip navigation

Murray misstänker dopade spelare: "Man hör saker och ting"

Lennart Sandahl - 13:31 19/04/2016 (uppdaterad 13:32 19/04/2016)

Världstvåan Andy Murray vill se hårdare krafttag mot dopning. Anledningen? "Jag har flera gånger spelat mot spelare som inte tycks bli trötta", säger han i en lång intervju med Daily Mail.

Nyligen fälldes Maria Sharapova för dopning. Hon testades positivt för meldonium under Australian Open, och det tycker Andy Murray är bra för sporten. Att en av sportens största stjärnor stängs av visar att antidopningsarbetet på tourerna inte är förgäves - och att de största spelarna inte längre skyddas. Samtidigt anser han att det behövs läggas ännu större resurser på att få fast fuskarna. 

- När någon som Sharapova stängs av ser jag det bara som positivt. Om det händer och ingen får höra talas om det, är det ett stort problem eftersom det blir som att sporten försöker städa undan efter de stora stjärnorna, säger han till Daily Mail och fortsätter: 

- Om någon går igenom den processen (utredning), så bör tennisvärlden få kännedom om det, och som jag ser det är det på väg att ändras till det bättre nu. Om någon är avstängd eller väntar på sin dom, så ska allmänheten få reda på det. 

Murray jämför med hur det var när kroaten Marin Cilic plötsligt drog sig ur Wimbledon skadad.

- Folk började snacka då och sedan kom det fram att han fått ett dopningstest underkänt. Då ser det riktigt illa ut. 

Murray berättar att han flera gånger mött spelare som verkat outtröttliga. 

- Jag har mött spelare och tänkt att "de vägrar ju ge upp" eller "de verkar aldrig bli trötta" och menar att han misstänkt specifika spelare och att "det snackas i omklädningsrummet". 

Murrey medger att det är svårare att upptäcka dopning på tennisspelare, men efter Sharapova-fallet hoppas han att tourerna satsar ännu mer pengar på att få fast fuskarna. 

- De som vinner turneringar får 700 000 pund, samtidigt läggs bara ett par miljoner dollar på antidopningsarbete. 

Lennart Sandahl
[email protected]

tags: Andy Murray

Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Tennis.se