Skip navigation

Snökaos i Münchens ATP: "Aldrig sett något liknande"

Lennart Sandahl - 13:44 26/04/2016

Regnuppehåll är inget som är speciellt ovanligt i tennisvärlden. Men hur ofta är det snö(!) som hindrar fortsatt spel? I Münchens ATP 250-tävling var det stundtals parodi. "Jag har aldrig sett något liknande", säger Australiens John Peers till ATP:s hemsida

BMW Open i München inleddes på måndagen, med väderleksförhållanden som lämnar mycket övrigt att önska. 

Det föll nämligen snö (!) mitt under pågående spel, varpå tävlingsledningen tvingades bryta pågående matcher. 

Munchen
Getty Images

För spelarna var det en sällan skådad syn. Speciellt för dem från varmare breddgrader.

- Jag har aldrig sett något liknande tidigare. Som spelare från Australien, så var det definitivt något annorlunda... Vi hade faktiskt tur eftersom det inte snöade under träningen, men det gjorde det bokstavligt talat innan och efter, berättar John Peers för ATP:s hemsida. 

En spelare som hade större erfarenhet va kyliga förhållanden var kanadensaren Vasek Pospisill. 

- Det öste ner ganska rejält ett tag. Det var första gången jag spelade i snö som proffs, och jag måste erkänna, att även om jag spelat i snö som yngling i Kanada, trodde jag aldrig det skulle hända igen. Det gjorde faktiskt att jag kände mig som hemma den här veckan, säger han. 

Munchen
Getty Images

BMW Open i München är ett ATP 250-event som pågår mellan 25 april och 1 maj. 

Klicka här för livescore.

Lennart Sandahl
[email protected]

Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Tennis.se